Alle evenementen en activiteiten op één plek

vind ze hier...

Alle evenementen op één plek

vind ze hier...

Zoek een evenement

Voorlichtingsavond Streekbeheer Nijeveen

13
dec
2017
Voorlichtingsavond Streekbeheer Nijeveen

13 december 2017 20:00 - 22:00

Dorpshuis De Schalle Nieuweweg 27, 7948 AA Nijeveen, NederlandVoorlichtingsavond Streekbeheer woensdag 13 december

 

Vooral de erven en aanliggende landschap in en rondom Nijeveen kennen veel landschapselementen die bijdragen aan de sfeer en de ecologie van de streek. Denk bijvoorbeeld aan bloeiende boomgaarden omgeven door meidoornhagen, de elzensingels, bomenrijen en de voor Nijeveen en omgeving kernmerken erven. Samen met de Dorpsvereniging Nijeveen zoekt Landschapsbeheer Drenthe grondeigenaren die willen meedoen aan het gezamenlijke onderhoud van landschapselementen op en rond het erf.

 

Het is al weer een aantal jaren gelden dat in en om Nijeveen een landschapsproject is uitgevoerd waarbij een groot aantal grondeigenaren hebben bijgedragen aan aanleg,  herstel en onderhoud van kenmerken Drentse landschapselementen en erven. In het kader van het Project Streekbeheer waarbij bewoners, grondeigenaren en vrijwilligers gezamenlijk werken aan het landschap, zijn er mogelijkheden om structureel ondersteund te worden bij het reguliere onderhoud. Zo kunnen landschapselementen die gerealiseerd en opgeknapt via het landschapsproject ook voor de toekomst structureel onderhouden worden en nieuwe wensen uitgevoerd worden. Hiervoor zijn voor zowel agrariërs als particulieren grondeigenaren regelingen opengesteld.

 

Voor agrariërs in Nijeveen en omgeving is de Regeling Agrarisch Landschapsbeheer opengesteld. Agrariërs met landschapselementen buiten het erf, zoals houtsingels, kleine bospercelen of poelen komen hiervoor in aanmerking. Er zijn ook mogelijkheden om bloemrijke grasrandranden aan te leggen. Voor elk landschapselement is een pakketomschrijving met randvoorwaarden samengesteld. Mocht men hier gebruik van willen maken dan krijgt men elk jaar een vergoeding voor zelf of collectief uitvoeren van het onderhoud. Een contract kan door een boerenverenging afgesloten worden namens een groep agrariërs die mee willen doen.

 

Voor niet agrariërs die landschapselementen op het erf hebben liggen of daarbuiten, zoals meidoornhagen, boomgaarden, knotbomen, poelen, houtsingel en bomenrijen kunnen gebruik maken van de Stimuleringsregeling Streekbeheer. U komt alleen in aanmerking als het erf in het buitengebied ligt of aan de buitenrand van het dorp.

 

Als een groep grondeigenaren/erfeigenaren zich organiseren als groep dan kan men gebruik maken van de volgende mogelijkheden:

1. Beschikbaar stellen van inheems plant- en zaaigoed

2. Deskundig advies voor onderhoud en inrichting: men ontvangt een beheer- en/of

    inrichtingsplan

3. Gratis meedoen aan cursussen op gebied van landschapsonderhoud (snoeien

    fruitbomen, onderhoud houtwallen en-singels, lezen van het Landschap, heidebeheer

    e.d.)

Het plant en zaaigoed wordt aan de groep beschikbaar gesteld. Ook de aanmeldingen voor advies, beheer- en inrichtingsplan of cursus lopen via de groep.

Mocht u geïnteresseerd zijn dan bent u van harte welkom op de voorlichtingsavond van woensdagavond 13 december in het dorpshuis De Schalle, Burgemeester Haistmalaan 28, in Nijeveen. We starten om 20:00 uur met een op koffie. Op deze avond vindt uitleg plaats door Landschapsbeheer Drenthe en kunt u vragen stellen of zich eventueel aanmelden.

 

Map locatie

Dorpshuis De Schalle

Nieuweweg 27, 7948 AA Nijeveen, Nederland Geef routebeschrijving

Foto galerij event

Er zijn geen afbeeldingen voor dit evenement beschikbaar

Foto galerij organisator

Foto galerij organisator

Er zijn geen afbeeldingen van deze organisator beschikbaar

Foto galerij event

Er zijn geen afbeeldingen voor dit evenement beschikbaar

Deelnemers innijeveen

  • Logoslider 3
  • Logoslider 1
  • Logoslider 2
  • Logoslider 5
  • Logoslider 4

©2018 Evenementen Website Nijeveen